Biografie José Vreeswijk

Geboren op maandag 23 december te Amsterdam met als eerste job etaleuse/styliste kon ik gelijk mijn creativiteit kwijt. Etalages van winkelketens en MKB’s, showrooms in het World Fashion Centre, stands op beurzen, events, bedrijfsfeesten: alles werd bedacht, ontworpen, geproduceerd en gestyled.

Een leerzame loopbaan volgde als projectleider in de buitenreclame bij het atelier van Jan Luhlf met projecten als de lijndienstbus van NZH die door hartje Amsterdam reed voor Stichting Vluchtelingenwerk Nederland evenals de opening van de Havens van Rotterdam met Koningin Beatrix.

Bus NZH 1993

Op 24 jarige leeftijd kwam ik in aanraking met tv: John de Mol Produkties BV, Endemol Nederland, MasMedia en diverse productiehuizen gaven mij de kans om de afgelopen jaren tientallen tv producties te produceren. In 2008 en 2009 mocht ik als Uitvoerend Producent het populaire dansprogramma So you think you can dance NL/BE op de kaart zetten waarna ik in 2011 een management ben begonnen voor dansers en choreografen met o.a. Floris Bosveld (winnaar So you think you can dance 2011/choreograaf) en Natalie La Rose (zangeres/danseres/choreografe). Echter bleef tv kriebelen en programma’s als Killer Karaoke (RTL5) en Surprise Surprise (SBS6) waren het gevolg. Naast mijn tv opdrachten ben ik in oktober 2015 wederom een management gestart met als eerste aanwinst de prachtige danseres/presentatrice Anna-Alicia Sklias waarna singer/songwriter/acteur/stemacteur Omri Tindal volgde. Inmiddels aangevuld met de getalenteerde zangeres/danseres/model/presentatrice Emily vanTongeren en de jonge GTST, Spangas en Brugklas actrice Faye Bezemer. Daarnaast produceer ik nog steeds tv-programma’s en word ik regelmatig gevraagd als consulente.

Door mijn ervaring in het werken met jongeren zet ik mijzelf graag in als coach voor jonge artiesten. Inmiddels heb ik door het werken met deze jonge artiesten ook een passie ontwikkeld voor het coachen van nog onbekende, kansrijke en talentvolle jongeren.

In 2016 kwam ik tot Our Life Project! : een project voor en door 10 jonge vrouwen die hebben leren filmen, monteren, presenteren, vloggen, netwerken om het onderwerp eenzaamheid onder jongeren bespreekbaar te maken en zo uit de taboesfeer te halen. Gesprekken in De Tweede Kamer volgde om te kijken of er een landelijke campagne mogelijk is over jongeren vs eenzaamheid. Daarnaast geef ik workshops/lezingen voor zowel jongeren als jongeren- en beleidsmedewerkers.

 Documentaire “Vrouwen van Amsterdam, Kapitaal van de Stad” over Our Life Project!