Omri Tindal

 

Biografie

Singer-songwriter / model / (stem)acteur / voice-over / zangcoach
Omri is een fenomenale singer/songwriter, acteur en model. Al op jonge leeftijd werd hij verliefd op muziek en begon zo zijn dromen na te jagen om een creatief en gewaardeerde artiest te zijn. “Delighted” (Close Harmony groep) was zijn eerste stap waar hij onder andere gewerkt heeft met de internationale singer/songwriter en producer “Bilal” en de internationale top producer “Giorgio Tuinfort“.

omri_002Op 20-jarige leeftijd greep Omri zijn eerste kans: hij belandde in de succesvolle theatertour “Soul Brothers” en “Soul and Disco Brothers”, waaronder in het prestigieuze Carré. Televisie optredens volgde bij “De Wereld Draait Door”, ‘Koffietijd’ en “Koffie Max”. Internationale ervaring deed hij op in Spanje, Turkije, Amerika, Zuid Amerika, België, Duitsland en Frankrijk.

In 2012 kreeg hij de kans om van zich te laten horen in het populaire RTL programma “The Voice of Holland”.

Met vlag en wimpel kwam hij door de “Blind Auditions” met de song “Dedication to my ex – Lloyd” en wist zich vervolgens door “The Battles “ heen te slaan. Tijdens de Live Shows wist deze artiest in hart en nieren een geweldige show neer te zetten.

 

Omri speelde daarna in de succesvolle musical producties “Jersey Boys”, “Dreamgirls” (beiden op naam van Stage Entertainment) en tourde langs de theaters met “Soulbrothers” seizoen 2015/2016. In 2015 werd Omri gevraagd voor de nieuwe commercial van Renault.

Op donderdag 24 maart 2016 nam Omri deel aan The Passion live in Amersfoort en in het najaar van 2016 speelde de zanger een rol in de nieuwe Nederlandse film: “De zevende Hemel” waar hij samen met Henriette Tol het nummer “Ken je mij” van Trijntje Oosterhuis coverde. December 2016 bracht hij het door Kevin & Noerio gecomponeerde en geschreven nummer “Ooit zien we elkaar weer” voor 3FM Serious Request uit.

April 2017 wist Omri de hoofdrol van Petrus in The Passion 2017 te bemachtigen waar hij samen met o.a. Elske DeWall, Dwigth Dissels en Roel van Velzen diverse Nederlandse nummers ten gehore bracht. De kijker mocht via een voorproefje bij RTL Late Night alvast genieten van de zangkwaliteiten van Dwight & Omri. In deze zelfde periode kwam zijn eerste single uit waardoor hij o.a. door Giel Beelen en AVROTROS Muziekcafé werd uitgenodigd om deze live ten gehore te brengen.

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 november zong en danste Omri de sterren van de hemel tijdens zijn tweede seizoen van RTL Let’s Dance met o.a. Fedde le Grand, Di-Rect, Niels Geuzenbroek, Romy Monteiro en winnaars Dance Dance Dance 2017 Zoey Ivory en Marnix. Presentatie in handen van Humberto Tan, choreografieën Timor Steffens. Een RTL Live Entertainment productie ism Tribe Company.

Maandag 26 februari 2018 komt zijn eerste EP AlphA uit, met tevens als single ‘AlphA’. So stay tuned…

Social Media:

Instagram: Omri Tindal
Facebook: Omri Tindal

Chase the Dream:

The making of Chase the Dream:

RTL Late Night:

The Passion 2017:

De Zevende Hemel:

Ooit zien we elkaar weer:

Renault commercial:

Soulbrothers:

TvoH: