Emily van Tongeren

schermafbeelding-2016-12-16-om-15-17-12

Biografie

Model / presentatrice / actrice / zangeres
Emily van Tongeren, geboren 1 mei 1990 te IJmuiden, was 4 jaar toen zij begon met klassiek ballet. Na de middelbare school deed zij een opleiding tot interieurstyliste en na het behalen van dit diploma merkte Emily dat haar grote passie toch bij het dansen lag. Na een jaar de vooropleiding (5 o’clock class) te hebben gedaan, werd ze aangenomen op de Jazz/Musical dans opleiding van de Amsterdamse Hoge school voor de Kunsten. Tijdens het eerste jaar kreeg zij te horen dat zij een mooi stemgeluid heeft en tijdens de vier jaar op de Hoge school heeft zij zich hier verder in weten te ontwikkelen. Emily volgde o.a. lessen van: Ad van Dijk, Marco Braam, Liesbeth Gresnigt en Roel van Kerckhoven.

Tijdens haar afstudeer stage kreeg zij de kans om zichzelf te laten zien bij de musical: “Moeder, ik wil bij de Revue”. Na haar afstuderen is zij gevraagd om zich bij dit gezelschap aan te sluiten waarmee zij haar eerste officiële job in handen kreeg.

Toen “Moeder, ik wil bij de Revue” stopte, is Emily verder gegaan als freelance actrice, model, zangeres en danseres. Grote merken als Nike, waarvoor zij ook shows in Barcelona en New Orleans heeft gelopen, Heineken en Schwarzkopf boeken haar. Voor Absolut Vodka mocht zij naar Zweden voor een grote internationale campagne. Tevens danste zij in 2016 op Sensation V.I.P., de MTV EMA’S en in de nieuwe videoclip van Eva Simons & Sidney Samson.

In 2016 was zij één van de finalisten van Miss Nederland. De titel Miss Nederland won zij niet, maar met de prachtige titels Miss Congeniality (verkozen door de andere missen voor beste persoonlijkheid) en Miss Talent (uitgeroepen door een professionele jury o.l.v. Albert Verlinde) kon zij een prachtige deelname afronden.

In 2016 en 2017 volgde zij meerdere trainingen waaronder de presentatie training bij Talent Kitchen en wilt zij zich graag in 2018 focussen op haar nieuwe passie: presenteren. Daarnaast behoudt zij haar opdrachten als model (zowel shoot als catwalk) voor o.a. Gucci en Max Models. In april 2017 danste zij in de nieuwe commercial voor de campagne  van Mentos voor zowel Frankrijk, België als Nederland en was zij te zien in de commercials van Estrella Beer in Spanje en van DFDS Nederland. In het najaar van 2017 is Emily veel gevraagd voor tv-opdrachten. Zo is zij te zien in de leader van “Gordon gaat trouwen… Maar met wie?”, draagt zij regelmatig haar steentje bij aan “Oh wat een jaar” en “Circus Gerschtanowitz” en heeft zij inmiddels presenteer ervaring opgedaan bij o.a. de BuMa Popquiz en Girls Club. Na een turbulente start bij VI Oranje blijft thuis (RTL4), mocht zij zichzelf een keer aan tafel zien tussen de heren van VI: Wilfred Genee, Johan Derksen en Renee van der Gijp. Daarnaast schittert zij momenteel in de nieuwe commercials van Ikea, Intratuin en Wehkamp. Soon more….

Overige opdrachtgevers

RTL4 / SBS6 / Ben / Perry sport / Z8 newborn / Intercoiffure Awards / Redken / Keune / Goldwell / Kevin Murph /Philips / Gazelle / Tui / Rob Peetoom / Given (Mercedes Benz Fashion week) / Sensation The Final / Jean Paul Gaultier.

Social Media:

Instagram: Emily van Tongeren
Facebook: Emily van Tongeren

Beeldmateriaal:

VI Oranje blijft thuis

Emily schuift aan bij de heren van VI

DFDS Nederland Commercials

Mentos commercial België & Frankrijk

Fotoshoots & fashionshows

Miss Congeniality & Miss Talent 2016

   03-emily-van-tongeren-miss-talent-miss-congeniality-2016     04-emily-van-tongeren-290916-42213-emily-van-tongeren-fiets    emily290916-454     img_0655 15-emily-van-tongeren-strandstoel-ii    05-emily-van-tongeren-4838    14-emily-van-tongeren-strandstoel                     09-emily-van-tongeren-z8-newborn-3  10-emily-van-tongeren-catwalk