Biografie

jose-bio

Geboren op maandag 23 december 1968 te Amsterdam met als eerste job etaleuze/styliste kon ik gelijk mijn creativiteit kwijt. Etalages van winkelketens en MKB’s, Showrooms in het World Fashion Centre, stands op beurzen, events, bedrijfsfeesten: alles werd bedacht, gemaakt en gestyled. Via via werd ik de standbouw ingetrokken: stands voor Diesel, Dobber, maar ook voor Transavia, Martinair en Brother werden ontworpen, gebouwd en gedressed.

Een korte loopbaan had ik als projectleider in de buitenreclame bij het atelier van Jan Luhlf met o.a. een Vluchtelingen/lijndienstbus van NZH die door hartje Amsterdam reed voor awareness en een opening in de Havens van Rotterdam met Koningin Beatrix.

Op 24 jarige leeftijd kwam ik in aanraking met tv waar mijn hart sneller van ging kloppen. Inmiddels 21 jaar in het televisie vak waar nog steeds mijn grote passie ligt. Door het op de kaart zetten van So you think you can dance in Nederland (2008 + 2009) en België (2009) ben ik in 2011 een management begonnen voor dansers en choreografen met o.a. Floris Bosveld (winnaar So you think you can dance 2011) en Natalie La Rose (zangeres, danseres, choreografe). Echter bleef tv ook kriebelen en programma’s als Killer Karaoke (RTL5) en Surprise Surprise (SBS6) waren het gevolg. Oktober 2015 ben ik wederom een management gestart met als eerste aanwinst de prachtige Anna-Alicia Sklias (zie Management) en als tweede Omri Tindal (zie Management).

Door mijn ervaring in het werken met jongeren zet ik mijzelf graag in als coach voor jonge artiesten waaronder Anna-Alicia Sklias (SYT / Expeditie Robinson / MTV) / Junior Dance (AVROTROS) en Omri Tindal (The Voice of Holland 2012 / North Sea Jazz Festival). Inmiddels heb ik door het werken met deze jonge artiesten ook een passie ontwikkeld voor het coachen van nog onbekende kansrijke en talentvolle jongeren.

In 2016 heb ik Our Life Project! bedacht en in een samenwerking met Anna-Alicia Sklias en Jeritza Toney tot uitvoer gebracht. Een project waar 10 jonge vrouwen hebben leren filmen, monteren, presenteren, vloggen, netwerken en hoe om te gaan met de verschillende kanalen van SoMe (Facebook, Twitter en Instagram) om het onderwerp eenzaamheid onder jongeren uit de taboesfeer te halen en bespreekbaar te maken. Momenteel ben ik in gesprek met De Tweede Kamer om te kijken of er een landelijke campagne mogelijk is en geef ik workshops/lezingen over eenzaamheid onder jongeren.

Bekijk hier de 15 minuten durende documentaire over Our Life Project!, gemaakt door Pluk Media in opdracht van Gemeente Amsterdam.