Anna-Alicia Sklias

anna

Biografie

Danseres / choreografe / presentatrice / jongerencoach
Anna-Alicia Sklias, geboren op 23 december 1986, is opgegroeid in Den Haag waar ze als 3 jarig meisje begon met klassiek ballet. Al snel merkte haar lerares dat Anna-Alicia talent had en liet haar auditie doen voor de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Ze werd toegelaten tot de vooropleiding waar het lange traject begon om opgeleid te worden tot professioneel danseres. De opleiding vergde veel discipline, doorzettingsvermogen en een sterke wil mede gezien de combinatie van dans en reguliere schoolvakken.

Anna-Alicia doorliep haar studie succesvol en behaalde in 2005 haar VWO-diploma. Ze deed auditie bij Het Internationaal Danstheater in Amsterdam en kreeg een stageplek als danseres. Na 1 jaar kreeg zij een vast contract en behaalde daarmee haar HBO/Bachelor Theaterdans. Uiteindelijk is ze 6 jaar verbonden geweest aan dit gezelschap, waar zij veel toneelervaring opdeed, op tournees naar het buitenland ging en een aantal bijzondere samenwerkingen met grote artiesten aanging.

In 2011 maakte Anna de switch van theater naar commercieel. Ze was één van de deelnemers in het winnende team van The Ultimate Dance Battle (RTL5) en behaalde kort daarop de tweede plaats in het bekende dansprogramma So You Think You Can Dance (RTL5/VTM). De tv-shows leverde haar veel werk als freelance danseres op. Echter het grootste aanbod kwam van MTV. Anna’s spontaniteit en persoonlijkheid hebben ervoor gezorgd dat zij in juni 2012 VJ werd van MTV Nederland. Dit was de start van haar carrière als presentatrice.

Buiten presenteren en dansen, werkt Anna-Alicia momenteel aan een eigen tv-format, is zij het gezicht van Our Life Project! www.ourlifeproject.nl, geeft zij diverse dansworkshops Modern/Jazz/Klassiek in binnen- en buitenland en mag zij zich sinds oktober 2015 inzetten als ambassadeur voor Free a Girl http://www.freeagirl.nl/

Social Media:

Instagram: Anna-Alicia Sklias
Facebook: Anna-Alicia Sklias

Presentaties / TV

MTV: Moneymakers / MTV was Here / Because I Am A Girl Knock-Out / Music Week / MTV EMA / Nightlife report MTV Australië / première Jack Ass – Bad Grandpa

Gamekings: GTA V lancering / First Look event

Nickelodeon: Jurylid Nickbattle

RTL4: We Love To Shop Extra

AVRO: Jurylid en coach Avro Junior Dance 2013/2014

RTL 5: Expeditie Robinson

Qmusic: Sidekick Q-music Joey van der Velden

BNN: Sidekick Spuiten & Slikken

SBS6: Sterren Springen / Surprise Surprise

AVROTROS: Junior Dance / De zomer voorbij / 60 jaar songfestival

Uitreiking Danspublieksprijs

Host première Step Up 4 – Miami Heat

Jurylid Kunstbende

Jurylid IDO / UDO Holland

Host diverse dans- en theaterproducties

Dans

Het Internationaal Danstheater

‘Ne Me Quitte Pas’ van choreografe Isabelle Beernaert

‘From Routes To Crown’ van choreograaf Gianni Grot (Nederland en Suriname)

CoolCat dans/fashionshow 2012

Beeldmateriaal

Our Life Project!: Anna-Alicia’s verhaal

De zomer voorbij 2015 (AVROTROS)

Avro Junior Dance 2014 Reis Filipijnen t.b.v. Cordaid Kinderstem

Liveshow 1 Sterren Springen 2014 (SBS6)

So you think you can dance 2011 (RTL5/VTM): Ode aan haar vader in een duet met Juvat Westendorp (choreografie: Isabelle Beernaert)